24 Kasım 2014 Pazartesi

6552 Sayılı Yapılandırma İçin Son Günler

11/09/2014 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6552 sayılı Kanunla vergi borçlarınızı yapılandırabileceğiniz son günler yaklaşmaktadır.

Mükelleflere sunulan kanun kapsamında, vergi borçlarınızı 30 Nisan 2014 vade tarihinden önce olmak koşuluyla; isteğe bağlı olarak 6-9-12 ve 18 eşit taksitte ödeme imkanı sunulmuştur.

Mükelleflerin dikkat etmesi gereken hususlar şunlardır :

  • Yapılandırma kapsamına vade tarihi 30/04/2014 tarihinden önce olan vergi borçları girmektedir.
  • Kanun, gecikme zammı ve faizini tamamen silmemektedir. Bugüne kadar mükellefe yüklenen vergi aslı borcu aynı kalmak koşuluyla, ödenmeyen zaman kadar borca yansıtılan gecikme zammı, tekrar hesaplanarak yıllık TEFE-TÜFE oranına göre yapılandırma kapsamına alınmıştır.
  • Mükellef yapılandırma yaptıktan sonra, şahsına uygulanmış olan Banka hesaplarına şerh koyma yani E-Hacizlerin kaldırabilmesi için, mükellefi olduğu vergi dairesinin İcra Servisine şahsen başvurması gerekmektedir.
  • Eğer mükellefin evine yada aracına haciz koyulmuşsa, yapılandırma dolayısıyla hacizler kalkmayacaktır. Kanunun özünde belirtildiği gibi, araç ve gayrimenkul hacizlerinin sistemden kalkması için, mükellefin Maliye'ye ait hiçbir vergi dairesinde borcu bulunmaması gerekmektedir.

    Bu durumlar göz önüne alınarak yapılandırma başvurusu en geç 1 Aralık 2014 tarihine kadar ilgili vergi dairesine yapılmalıdır.

0 yorum to “ 6552 Sayılı Yapılandırma İçin Son Günler ”

Yorum Gönder