10 Şubat 2013 Pazar

Gelir Uzman Yardımcılığı Kazandıran Kaynaklar

Bugün ki yazımız Gelir Uzman Yardımcılığı sınavında sizlere en iyi verimi sağlayacak kaynakları tanımak üzerine olacaktır. Bildiğiniz üzere piyasada yüzlerce kitap ve bunların yanında her kafadan bir ses çıkmaktadır. Bunları derleyerek,tecrübelerimizi katarak sizlere az da olsa faydamızın dokunmasını diliyoruz.

Yazımızda ilk Gelir Uzmanlığı sınavının konu içerikleri ve daha sonra en uygun kaynaklar belirtilecektir.


Sınavın başlangıcını Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi dersi oluşturmaktadır. Genel olarak 1 yada 2 soru gelmektedir. Bu soruları çözmeniz tarih bilginizin yanında KPSS de çözdüğünüz dershane tarih soru bankaları ve notlarınızın etkisinde olacaktır. Benim önerim internetten bulacağınız ders notları, kendi notlarınız ve özellikle Milli Mücadele dönemi konularına bakmanız olacaktır.

Şimdi gelelim Hukuk Grubuna. Hukuk Grubunda bulunan dersler : Anayasa Hukuku, İdare Hukuku ve İdari Yargı Hukuku, Medeni Hukuk, Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku (Genel Hükümler-Şirketler-Kıymetli Evrak), İcra ve İflas Hukuku (Genel Hükümler)
Hukuk Grubu için en iyi kaynak Murat KPSS Hukuk kitabı olacaktır. Hem güncel olması hem anlatımı hem de konu aralarında ki bilgilerin sizlere faydası çokca olacaktır.
Murat Hukuk haricinde Dönüşüm Hukuk vazgeçilmez bir kitaptır. Ve Gazi Kariyer Soru Bankası sınava yakın sorular hazırladığı için tercih edilmelidir.

Sıra geldi İktisat konularına. Sınavda ki İktisat Konuları : Mikro İktisat, Makro İktisat, Uluslararası İktisat, İşletme İktisadı, Uluslararası Ekonomik İlişkiler ve Kuruluşlar.
İktisata eğer Mikrodan başlamak isterseniz Yüksel Bilgili Mikro İktisat kitabı iyi bir tercih olacaktır. Eğer farklı bir kitap kaynağı isterseniz tercihinizi Erdal Ünsal'dan yana kullanabilirsiniz.
Makro konusuna gelince kesinlikle ve kesinlikle Nurdan Aslan Makro İktisat kitabı tercihlerinizin başında gelmelidir. Anlatımının sade olması, konu araları soruları ile güzel bir kaynak. Nurdan Aslan haricinde diğer bir kitap Kemal Yıldırım olabilir.
İşletme İktisadı için Açık Öğretim ders kitabı olan Finansal Yönetim kitabını kullanabilirsiniz. Tamer Müftüoğlu'nun kitabını da bunların içinde sayabiliriz. Bunun haricinde biz sitemizden sizler için İşletme İktisadı alanında ders notu paylaşacağız.
Uluslararası İktisat sınavda ter köşe yaptıran derslerden birisidir. Bu bölüme Nurdan Aslan'ın Makrodan sonra ki kısmında bulunan Uluslararası İktisat konusuna kesinlikle göz atmalısınız. Bunun dışında Halil Seyidoğlu Uluslararası İkisat için iyi bir tercih olacaktır.
Bunların haricinde Zeynel Dinler Mikro + Makro çıkmış sorular ve çözümlü kitabını kesinlikle çözmelisiniz. Hatta 1 değil bir kaç defa çözmenizde yarar var. Yine Gazi Kariyer soru bankasından İktisat bölümünü çözmeniz çok iyi olacaktır.

Gelelim Maliye Grubuna. Sınavda hangi Maliye Konuları var öncelikle onlara bakalım. Kamu Maliyesi, Maliye Politikası ve Türk Vergi Sistemi.
Maliye'de en başta Abdurrahman Akdoğan'ı saymak en doğru tercih olacaktır. Bunların yanında kendi ders notlarınız, dershane kitaplarınızın faydasını da eklemek gerekir.
Maliye Politikası için kesinlikle Beyhan Ataç Maliye Politikası kitabı en doğru tercih olacaktır. Abuzer Pınar'da bunun yanında güzel bir kaynaktır.
Türk Vergi Sistemi'nin en basit öğrenme şekli kendinize hemen tüm vergi konularını kapsayan güncel Vergi Kanunları kitabını edinmenizdir. Bunun yanında AÖF Türk Vergi Sistemi kitabı ve Nurettin Bilici güzel kaynaklar arasındadır.
Maliye için 4T Maliye Soru bankası, Gazi Kariyer Maliye Soruları faydalı olacaktır.

Son olarak Muhasebeye göz atalım. Sınavın bana göre en basit kısmı Muhasebeden oluşmaktadır. Muhaseben sınavda şu konular gelmektedir. Genel Muhasebe, Maliye Muhasebesi, Şirketler Muhasebesi, Mali Tablolar Analizi ve Ticari Hesap konuları bulunmaktadır.
Muhasebe alanında size tek bir kitap tavsiyesinde bulunacağım. Konu çalışmak isterseniz Murat Muhasebe'yi tercih edebilirsiniz.
Ama benim önerim soru üzerinde konuyu da çalışmanızdır. Bunun için İkinci Sayfa yayınlarından olan Ferhat Yıldız Çözümlü Sorular kitabı eşsiz bir kaynak olacaktır. Yine Gazi Kariyer de bulunan Muhasebe sorularına göz atmanız sizin faydanızadır.

Ve tabiki de Çıkmış GUY sorularını iki yada üç kez çözmeniz sınava girerken size hem sorular hakkında bilgi edinmeyi hem de kendinizi motive etmeyi sağlayacaktır.

Tüm arkadaşlarımıza gönülden başarılar dileriz...



0 yorum to “ Gelir Uzman Yardımcılığı Kazandıran Kaynaklar ”

Yorum Gönder