19 Temmuz 2009 Pazar

ÖSS Sistemi Değişiyor!!!

Merhaba arkadaşlar.Şu anda hepinizin tercihler ile boğuştuğunu biliyorum.Gerçekten basit bir iş değil tercih dönemi.İstediğin bölümü bulmak,şehri araştırmak,üniversitenin imkanlarını araştırmak ve daha önemlisi başarı sıranıza göre girecek yada girmeyeceğiniz kuşkusuyla epeyce bir zaman geçirmek.
Bu kadar yoğun temponun arasında öğrencileri çok seven,onların her zaman iyiliğini gözeten,bizlerden başka bir düşüncesi olmayan sevgili ÖSYM sınav sistemini değiştirecekmişşşş.
Ne zaman akıllı bir iş yaptıda şimdi yapacak.
Salı günü toplanacak kurulda ÖSS sınav sisteminin son değişiklikleri hakkında konuşulacak ve karar verilecekmiş.
Yeni sistemde arkadaşlarımızı neler bekliyor.Sadece birkaç birşeyler sölemek istiyorum.
Sınav ilk olarak iki aşamalı bir sisteme dönecek.Yükseköğretime giriş sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme sınavı (LYS).Bir taness yetmedi ya bizlere ikincisinide koyacaklar.
YGS şimdiki ÖSS nin birinci aşamasına benzer olacak.
Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) ise 5 ayrı sınavdan oluşacak: Matematik-Geometri,Fen bilimleri,Türkçe-Edebiyat,Sosyal bilimler ve yabancı diller olmak üzere.
Yine şimdiki sistemde olduğu gibi bu 5 ayrı sınavın sadece 2 sine tabi tutulacaksınız.
Yeni sınav sisteminden yaptığım izlenimler bunlar.Benim sölemek istediğim durmadan sınav sistemini değiştiriyorsunuz,bizleri daha yokuşlu daha zor yollara koşturuyorsunuz,sizler yüzünden dershaneye verdiğimiz paralar milyon tlleri buluyor; bence siz ilk önce sınav sistemini değiştirmeyi bırakında ilkokuldan itibaren eğitimi düzeltin,alt yapıyı iyi hazırlayın,yabancı dil eğitimine önem verin okullamızda ve en önemlisi üniversiteye durmadan öğrenci almaktansa mezunlara istihdam sağlayın...

0 yorum to “ ÖSS Sistemi Değişiyor!!! ”

Yorum Gönder