30 Ocak 2009 Cuma

YTÜ Savunma Sanayii Günleri '09


2-3 Mart 2009 tarihleri arasında Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın destek ve katılımıyla YTÜ Makine Teknolojileri Topluluğu ve Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi Dekanlığı işbirliğiyle YTÜ Savunma Sanayii Günleri '09 (YTÜ SSG’09) adlı etkinlik düzenlenecektir.
Bu kapsamda yerli savunma sanayimizin ülkemiz için ne kadar önemli olduğunun üniversite gençleri tarafından bir kez daha farkına varılması, yerli üretilen savunma teknolojilerinin gelişiminden haberdar olunması, ülke gençlerinin gelecekteki savunma sanayinin rotası hakkında bilgi edinmesi etkinliğin temel amacıdır. Bunun yanında, Ar-Ge yoğunluklu çalışmalarda bulunan firmaları tanıyan ve ülkemizde ileri teknolojiye sahip ürünlerin üretilebileceğini gören özgüven ve motivasyon kazanmış genç mühendislik öğrencileri etkinliğin temel hedef kitlesini oluşturmaktadır. Etkinlikte, Türk Savunma Sanayii sektöründe görev alan öncü firmaların yanı sıra sektörde çalışmalarını sürdüren kurum ve kuruluşlarımız da yer alacaktır. Bu kapsamda Savunma sanayinin dünü, bugünü ve yarınını ve ülkemiz için teknoloji ve ekonomi anlamında katkılarını ele alacağız. Sergi salonunda tüm gün, yerli ürünlerin (resim, maket, proje pano, video…) sergileneceği Yerli Savunma Sanayii Ürünleri Sergisi ve aynı zamanda katılımcı kurum ve kuruluşların öğrencilerle buluşacağı bir etkinlik de gerçekleşecektir.
Etkinliğin seminerler kısmı Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryum salonunda Yerli Savunma Sanayii Ürünleri Sergisi ise Oditoryumun hemen altında bulunan Sergi Salonunda yapılacaktır.
Etkinlik hakkında detaylı bilgi için http://www.ytussg.org/ internet adresinden ulaşabilirsiniz.
Makina Teknolojileri Kulübü

0 yorum to “ YTÜ Savunma Sanayii Günleri '09 ”

Yorum Gönder